Uusi vuosi ja uudet kujeet uudessa työpaikassa ja kaupungissa

Aloitin työt suunnittelijana Vanhustuessa joulukuun puolessa välissä. Ensimmäiset viikot kuljin töihin Oulusta, koska pääsin muuttamaan vasta joulun välipäivinä. Muuttaminen uuteen kaupunkiin on sinänsä tuttua, koska olen aiemmin muuttanut opiskelupaikkojen vuoksi Rovaniemelle ja Jyväskylään. Rovaniemeltä valmistuin liikunnanohjaajaksi (AMK) ja Jyväskylästä terveystieteiden maisteriksi.

Ensimmäinen kuukausi uudessa työpaikassa on vierähtänyt todella nopeasti. Uutta asiaa on edelleen tullut päivittäin, mutta työnkuva on kuitenkin jo selkiytynyt huomattavasti ensimmäisiin päiviin verrattuna. Minut on myös otettu erittäin hyvin vastaan Vanhustuessa niin työkavereiden kuin niiden vapaaehtoisten ja tuettavienkin osalta, joiden kanssa olen kerinnyt olla tekemisissä.

Turku vaikuttaa oikein kivalta kaupungilta. Joki on täällä keskeisemmällä paikalla, kuin Oulussa ja sen keskeisyys tulee varmasti kesän aikana vielä selvemmin esiin. Oulussa olen tottunut meren läheisyyteen, mutta tähän mennessä Turussa sen läheisyydestä on kertonut ainoastaan merituuli. Kuukauden aikana olen nähnyt Turkua niin kävellen kuin pyöräillenkin ja tutkimusmatkailu kaupungissa jatkuu vielä pitkään. Tällä hetkellä selvitän myös mitä turkulaistumisella tarkoitetaan, sillä sitä minua on kehotettu tekemään. Ehkä jossain vaiheessa turkulaistunkin hieman, mutta Oulun murteen puhumista aijon jatkaa.

Hyvvää uutta vuotta toivottaen,

Laura Väihkönen

Tukiystävätoiminnan suunnittelija

Mainokset