Vapaaehtoistoiminnan sykettä

on

Selailin vanhoja Tukiviesti-lehtiä (nykyään Vanhustuen Viesti) ja löysin tiedotteen vuonna 2006 aloitetun Syke-ryhmän toiminnasta. Silloinen ohjelmatyöryhmämme vetäjä Seija Loponen keksi Syke-nimen.

Vuoden 2006 tiedotteessa kerrottiin seuraavaa: ”Ryhmämme muodostuu eri toiminta-alueiden vastuu- ja varahenkilöistä. Näitä toiminta-alueita ovat tiedotus- ja ohjelmatyö, tukihenkilö- ja auttava puhelintoiminta, koulutus, kohtaamispaikka, ikäystävät, tietoisku ja tuolijumppa. Syke-ryhmään kuuluvat tärkeänä osana kaikkien tilaisuuksien kahvituksesta ja tarjoilusta vastaavat sekä yleisötilaisuuksien avustajat.”

Tänä päivänä yhdistyksen toiminta on laajentunut ja Syke-ryhmänkin toiminta on eriytynyt eri vastuualueisiin ja näin ollen Syke-ryhmämme käsittää vain eri tilaisuuksien käytännönjärjestelyt, joista suurin osa koostuu kahvituksen huolehtimisesta niin yleisölle kuin esiintyjille.

Ryhmässämme on alkuperäisiä jäseniä vielä muutama. Vuosien varrella olemme saaneet uusia innostuneita vapaaehtoisia mukaan. Jokainen voi itse määritellä, mikä työtehtävä sopii parhaiten. Tapaamme toisiamme Vanhustuen tilaisuuksissa Ruusukorttelissa sekä toimistolla kokouksissa. Pyrimme kohtaamaan tilaisuuksien vieraat iloisella ja reippaalla mielellä.

Paras kiitos toiminnastamme on osallistujien viihtyminen ja ilo, joka lähtee hyvästä olosta.

Liity porukkaamme, jos vapaaehtoistyö kiinnostaa.

Sirkku Salomaa

Mainokset