Kuoroon laulamaan vai jumppatossut jalkaan?

Turun SeudunVanhustuen järjestämään Mahdollisuuksien Turku messutapahtumaan Ruusukortteliin oli saapunut lokakuisena tiistaipäivänä runsaasti yleisöä kuulemaan, mitä kaikkea kaupungissamme voi harrastaa ja mistä saada hyvää mieltä itselleen. Näytteilleasettajia oli yli kaksikymmentä, ja kiinnostuneita riitti kyselemään ja katselemaan jokaisen esittelypaikan ympärille. Kahvitarjoilun virkistäminä jaksettiin näyttelytilassa tehdä useampiakin kierroksia.

Myös esiintymislavalla tapahtui. Tanssiseura sekahaku ja Turun naisvoimistelijoiden tanssiryhmä sekä kuorolaulua edustava SenioriKulkuset antoivat näytteet ikäihmisten esittämistä taidoista. Nämä runsaat aplodit keränneet live-esitykset olivat varmasti tehokkaita keinoja saada uusia jäseniä harrastusten pariin, ja elävöittivät lisäksi mukavasti tapahtumaa. Miehiä tehokkaasti liikuttava Aarnen talli ei antanut näytettä, mutta ”keltapaidat” esittelivät  niin houkuttelevasti toimintaansa, että eiköhän talli saa messuvieraista muutaman miehen lisäyksen monisatapäiseen joukkoonsa.

Hyvää mieltä ja läheisyyttä isoina annoksina jakoi yksi suosituimmista ”esittelijöistä”, Hali-Koira, jonka halattavaksi ja jota halaamaan oli jatkuva jono. Hali-Koira on myös tehokas liikuttaja, sillä sen seurassa on mahdollista tehdä ohjattuja kävelyjä eri kulttuurikohteisiin. Miltä kuulostaa vaikkapa tutustuminen Kuralan kylämäen jouluun Hali-Koiran seurassa?

Katse on tähdättynä jo tulevaisuuteen, sillä Vanhustuen edunvalvontaryhmän pöydässä kerättiin ehdotuksia seuraavien messujen teemoiksi. Ylivoimaisesti eniten kannatusta sai teema Ikäihmisten turvallisuus ja hyvinvointi, myös Ikäihmisten elämänmuutos kiinnosti aiheena messuvieraita, Ehkä  nämä kaksi teemaa saadaan jopa kytkettyä toisiinsa seuraavien messujen kiinnostavaksi tarjonnaksi.

Teksti: Marja Tuohimaa